OV-Fiets

Indien u vaker met de trein reist en vervolgens uw reis wilt voortzetten met een fiets dan is OV-fiets wellicht iets voor u. Op vrijwel alle stations in Nederland is het mogelijk om verder te reizen met een OV-Fiets. Het gebruik van een OV-Fiets is doorgaans goedkoper dan het pakken van een bus en geeft u enorm veel bewegingsvrijheid. Zeker in de zomermaanden is dit voor vele mensen een fantastisch alternatief!

Afsluiten OV-Fiets abonnement

Het afsluiten van een OV-Fiets abonnement is erg eenvoudig. Indien u al in bezig bent van een OV-Chipkaart kunt u het abonnement eenvoudig op uw pasje laten plaatsen. Vul bij uw aanmelding uw pasnummer in en de koppeling wordt automatisch gemaakt. De kosten van een OV-Fiets abonnement zijn rond de 10 euro per jaar. Vervolgens betaald u per gebruik van een fiets. Hierbij betaald u voor het gebruik van de fiets voor 24 uur. Kosten per rit liggen iets boven de 3 euro. Omgerekend naar de kosten per bus (vaak retour) is een OV-Fiets al snel goedkoper. Daarnaast hoeft u zich niet aan de bustijden en bushaltes te houden maar heeft u een enorme vrijheid.

De OV-Fiets is enorm populair. Zeker in de zomermaanden kan het zijn dat de beschikbare fietsen op zijn. Het is daarom ook belangrijk om tijdig een fiets te huren én hier niet altijd vanuit te gaan. Door het grote succes komen er steeds meer fietsen bij, maar nog altijd zijn er dagen dat de vraag groter is dan het aanbod.